+386(0)1 5800 500 info@zgnl.si

Spoštovani starši, otroci, učenci in dijaki,

na podlagi okrožnice Ministrstva za šolstvo znanost in šport z dne 12. 5. 2020, vas obveščamo, da se na področju izvajanja vzgojno izobraževalnih programov za otroke s posebnimi potrebami, ukrepi za preprečevanje širjenja virusa COVID-19 rahljajo.

Tako se odpira tudi naš zavod in sicer: zaključni letniki srednje šole začenjajo zaključevanje svojih obveznosti z 18. 5. 2020, dejavnosti v vrtcu in osnovni šoli (1. do 3. razred, 9. razred) pa se začnejo 25. 5. 2020. Vzporedno z osnovno in srednjo šolo se odpira tudi dom. Za učence od 4. do 8. razreda bomo organizirali dopolnilni pouk, če imajo učne težave. Izvajanje dodatne strokovne pomoči za otroke v integraciji se do konca šolskega leta izvaja na daljavo.

Ker je v Sloveniji še vedno razglašena epidemija Covid-19, moramo upoštevati vsa navodila za preprečevanje okužb:

–          v šolo se vrnejo samo zdravi otroci, ki niso imeli nobenih simptomov okužbe z Covid-19 v zadnjih 14 dneh in niso bili v stiku z osebo, pri kateri je bila potrjena okužba z COVID-19,

–          zadrževanje v skupinah oziroma druženje na šolskih površinah ni dovoljeno,

–          kontakti bodo morali biti na zadostni razdalji, z uporabo zaščitne maske (starejši od 9 let),

–          v šolo je potrebno vstopati na varnostni razdalji (med 1,5 in 2 m),

–          ob vstopu si je potrebno razkužiti roke (otroci v vrtcu si bodo roke umivali),

–          zadrževanje na hodnikih ni dovoljeno, otroci, učenci in dijaki odidejo v dodeljene prostore.

Zavedajte se, da je z odpiranjem zavoda tveganje za prenos okužbe z virusom COVID-19 večje. Pred vrnitvijo v šolo in vrtec, morate starši, skrbniki oziroma polnoletne osebe izpolniti izjavo pred vstopom v vrtec, šolo, dijaški dom, ki vam jo bo posredoval razrednik oziroma vzgojitelj.

Se vidimo kmalu in vse dobro,

vodstvo ZGN Ljubljana

Dostopnost