+386(0)1 5800 500 info@zgnl.si

Na prestopno soboto, 29. 2. 2020, je Tanja Žagar v sodelovanju z Miho Zupanom in Bojanom Mordom izvedla poseben koncert v Hali Tivoli, ki je bil v celoti prilagojen Gluhim in naglušnim. Na koncertu so poleg tolmačev za slovenski znakovni jezik, Bojana Morda in Maruše Hočevar, sodelovali tudi učenci in dijaki iz Zavoda za gluhe in naglušne Ljubljana in učenci iz integracije. Učenci so pod mentorstvom Suzane Demir in Laure Golčar skupaj s Tanjo Žagar in Miho Zupanom na odru v slovenskem znakovnem jeziku predstavili pesem Hvala, ker si ob meni ti.

Z zaključnim aplavzom, posvečenem Gluhim in naglušnim, je vsa publika pokazala prav posebno naklonjenost, ki smo jo čutili vsi v dvorani, ki smo tako ali drugače povezani z Gluhoto in se še kako zavedamo položaja Gluhih in naglušnih v slovenskem prostoru.

Srečni smo, da smo bili del tega čudovitega zgodovinskega dogodka in da smo skupaj s polno dvorano Hale Tivoli premikali meje. Ponosni smo, da smo skupaj vzpostavili most med Gluhim in slišečim svetom in ga vsaj tokrat naredili kot Eno.

Tanja Žagar, iskrena hvala za čudovito gesto, ki si jo namenila Gluhim in naglušnim in tako za trenutek prekinila tišino, v kateri živijo.

Besedilo pripravili tolmački:

Suzana Demir in Laura Golčar

 

 

Dostopnost