+386(0)1 5800 500 info@zgnl.si

JEDILNIK OSNOVNA ŠOLA

3. TEDEN APRIL

DAN ZAJTRK MALICA KOSILO POPOLDANSKA MALICA
PONEDELJEK

15. 4. 2024

Rešetko z jogurtom in malino(2,4,5), mleko Makovka(2), kakav(5), hruška Piščančja nabodala, džuveč riž, rdeča pesa, sezonsko sadje Presta(2)
TOREK

16. 4. 2024

Ajdov kruh z orehi(2,3), rezina sira(5), svež korenček, čaj Črn kruh(2), mlečni namaz(5), sveže kumare, voda, jabolko Puranji zrezki v naravni omaki, kruhovi cmoki(2,4,5), zelena solata z zeljem, sezonsko sadje Kifelc(2)
SREDA

17. 4. 2024

Kajzarica(2), medeno maslo(5), mleko Ovseni kruh(2), poli salama, *sveža paprika, limonada, melona Sirovi tortelini s kremno kolerabično omako(2,5), paradižnikova solata, sezonsko sadje Višnjev zavitek s skuto(2,4,5)
ČETRTEK

18. 4. 2024

Polnozrnat kruh(2), jajčni namaz(4,5), zeliščni čaj Burek(2), navadni jogurt(5), jabolko Ocvrte ribe(1,2,4), krompirjeva solata, sezonsko sadje Sadje, kruh(2)
PETEK

19. 4. 2024

Kokosova potica(2,4,5), kakav(5) Sirov polžek(2,5), mleko, banana Fižolova juha s polžki, sladica(2,4,5), sezonsko sadje sadje
V naši kuhinji uporabljamo tudi tista živila, ki so za nekatere ljudi alergena, zato se lahko sledovi le teh nahajajo v vsaki jedi, ne samo tam, kjer smo jih dodali kot osnovno živilo. Zaradi možnih navzkrižnih kontaminacij kruh poleg glutena lahko vsebuje mleko, jajca, sojo oz. njihove derivate ter sezamovo seme.
1. Ribe in proizvodi iz njih 8. Mehkužci in proizvodi iz njih
2. Gluten 9. Arašidi in proizvodi iz njih
3. Oreški 10. Soja in proizvodi iz nje
4. Jajca in proizvodi iz njih 11. Gorčično seme in proizvodi iz njega
5. Mleko in mlečni proizvodi 12. Sezamovo seme in proizvodi iz njega
6. Lista zelena in proizvodi iz nje 13. Žveplov dioksid in sulfiti
7. Sojine beljakovine – soja in sojin lecitin   (možnost prisotnosti sledov v kupljenih surovinah) 14. Volčji bob in proizvodi iz njega

*Pridružujemo si pravico, da v primeru nepredvidljivih dogodkov spremenimo jedilnik brez predhodnega obvestila.                          

Ekološko živilo je označeno z * (Označevanje ekoloških živil na jedilniku je v skladu s pogoji označevanja ekoloških živil Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano R Slovenije.)

S 4. 3. 2024 ponovno začne obratovati šolska kuhinja.

Organizatorica šolske prehrane: Maja Uranič

Dostopnost