+386(0)1 5800 500 info@zgnl.si

JEDILNIK OSNOVNA ŠOLA

4. TEDEN MAJ

DAN ZAJTRK MALICA KOSILO POPOLDANSKA MALICA
PONEDELJEK

27. 5. 2024

Sadni probiotični jogurt(5), žemlja(2) Črn kruh(2), mlečni namaz(5), sveže kumare, voda, breskev Njoki v gobovi omaki(2,5), mešana solata, sezonsko sadje Kruh(2), sadje
TOREK

28. 5. 2024

Pirin kruh(2), kisla smetana(5), čaj Pica burek(2,5), navadni jogurt(5), jabolko Mesno zelenjavna lazanja(2,4,5), motovilec s koruzo, sezonsko sadje Mlečna štručka(2,5)
SREDA

29. 5. 2024

Bombeta s sezamom(2,12), kakav(5) Ovseni kruh(2), maslo(5), marmelada, voda, jagode Piščančji zrezek v naravni omaki, pire krompir, paradižnikova solata, sezonsko sadje Banana
ČETRTEK

30. 5. 2024

Polnozrnati kruh(2), rezina piščančje šunke, sveže kumare, zeliščni čaj Rogljiček s čokolado(2,4,5), kakav(5), banana Džuveč riž, čevapčiči, zeljna solata, sezonsko sadje *bio navadni kefir(5)
PETEK

31. 5. 2024

Koruzni kosmiči, mleko Temna kraljeva štručka(2), jogurt z žiti, nektarina Fižolova mineštra s suhim mesom, sladica(5), sezonsko sadje sadje
V naši kuhinji uporabljamo tudi tista živila, ki so za nekatere ljudi alergena, zato se lahko sledovi le teh nahajajo v vsaki jedi, ne samo tam, kjer smo jih dodali kot osnovno živilo. Zaradi možnih navzkrižnih kontaminacij kruh poleg glutena lahko vsebuje mleko, jajca, sojo oz. njihove derivate ter sezamovo seme.
1. Ribe in proizvodi iz njih 8. Mehkužci in proizvodi iz njih
2. Gluten 9. Arašidi in proizvodi iz njih
3. Oreški 10. Soja in proizvodi iz nje
4. Jajca in proizvodi iz njih 11. Gorčično seme in proizvodi iz njega
5. Mleko in mlečni proizvodi 12. Sezamovo seme in proizvodi iz njega
6. Lista zelena in proizvodi iz nje 13. Žveplov dioksid in sulfiti
7. Sojine beljakovine – soja in sojin lecitin   (možnost prisotnosti sledov v kupljenih surovinah) 14. Volčji bob in proizvodi iz njega

*Pridružujemo si pravico, da v primeru nepredvidljivih dogodkov spremenimo jedilnik brez predhodnega obvestila.                          

Ekološko živilo je označeno z * (Označevanje ekoloških živil na jedilniku je v skladu s pogoji označevanja ekoloških živil Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano R Slovenije.)

S 4. 3. 2024 je ponovno začela obratovati šolska kuhinja.

Organizatorica šolske prehrane: Maja Uranič

Dostopnost