JEDILNIK – MAJ 2021 – 2. TEDEN

DAN ZAJTRK MALICA MALICA KOSILO MALICA VEČERJA

PONEDELJEK

10.5.2021

Bela žemlja(2), zeliščni namaz(5), čaj Sirova štručka(2,5), mortadela, kisle kumarice, čaj, lubenica Sirova štručka(2,5), mortadela, kisle kumarice, čaj, lubenica Špargljeva juha(5), goveji zrezek v naravni omaki(2), kruhov cmok(2,4,5), zeljna solata s čičeriko, sezonsko sadje Žemlja s skuto(2,5), suhe fige Skutni štruklji(2,4,5) z drobtinami(2), pomarančni sok

TOREK

11.5.2021

Koruzna žemlja(2), grški tip jogurta(5) Polnozrnata bombeta(2), piščančji namaz, rezina paradižnika, sok, jabolko Bela bombeta(2),  piščančji namaz, rezina paradižnika, sok, jabolko Cvetačna juha(5), čevapčiči, pražen krompir, zelenjava, paradižnikova solata, sezonsko sadje Makova štručka(2), jagode Ovsen kruh(2), mesni narezek, sir(5), šopska solata, čaj

SREDA

12.5.2021

 

Pirin zdrob na mleku(2,5), kakavov posip Črn kruh(2), jajčni namaz(4,5), sveža paprika, čaj, kivi Ržena žemlja(2), suha goveja salama, rezina sira(5), sveža zelenjava, kivi Goveja juha z jušnimi kroglicami(2,5),  piščančji zrezek v smetanovi omaki z gobicami(5), riž, zelena solata s koruzo, sezonsko sadje Kruh(2), kislo mleko(5), grozdje Polnjene bučke z mletim mesom in zelenjavo, čaj

ČETRTEK

13.5.2021

 

Ovseni kruh(2), posebna salama, sveža paprika, čaj Koruzni kosmiči na mleku(2,5) s suhim sadjem(3), grozdje

Piščančji zrezek po dunajsko(2,4), bela bombeta(2), zelena solata, pomarančni sok, grozdje

Jedilnik so pripravili dijaki

Čičerikina juha(5), škarpina v zeliščnem ovoju, kuskus z grahom, zelena solata z motovilcem, sezonsko sadje Sezamova štručka(2), lubenica Ravioli s pršutom s smetanovo omako(2,4,5), paradižnikova solata, čaj

PETEK

14.5.2021

Črn kruh(2), maslo(5), med, mleko(5) Osje gnezdo(2,4,5), *bio sadni jogurt(5), banana Osje gnezdo(2,4,5), *bio sadni jogurt(5), banana Enolončnica z zelenjavo in pirinimi žličniki(2), kruh(2), sladica(2,4,5), sezonsko sadje Ovseni keksi s sadjem(2,4,5), banana /
V naši kuhinji uporabljamo tudi tista živila, ki so za nekatere ljudi alergena, zato se lahko sledovi le teh nahajajo v vsaki jedi, ne samo tam, kjer smo jih dodali kot osnovno živilo. Zaradi možnih navzkrižnih kontaminacij kruh poleg glutena lahko vsebuje mleko, jajca, sojo oz. njihove derivate ter sezamovo seme.
1. Ribe in proizvodi iz njih 8. Mehkužci in proizvodi iz njih
2. Gluten 9. Arašidi in proizvodi iz njih
3. Oreški 10. Soja in proizvodi iz nje
4. Jajca in proizvodi iz njih 11. Gorčično seme in proizvodi iz njega
5. Mleko in mlečni proizvodi 12. Sezamovo seme in proizvodi iz njega
6. Lista zelena in proizvodi iz nje 13. Žveplov dioksid in sulfiti
7. Sojine beljakovine – soja in sojin lecitin   (možnost prisotnosti sledov v kupljenih surovinah) 14. Volčji bob in proizvodi iz njega

*Pridružujemo si pravico, da v primeru nepredvidljivih dogodkov spremenimo jedilnik brez predhodnega obvestila.         

Ekološko živilo je označeno z * (Označevanje ekoloških živil na jedilniku je v skladu s pogoji označevanja ekoloških živil Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano R Slovenije.) 

Organizatorica šolske prehrane: Špela Osolnik