JEDILNIK OSNOVNA ŠOLA

September 2. teden

DAN ZAJTRK MALICA KOSILO MALICA
PONEDELJEK

9. 9. 2024

Masleni rogljiček(2,4,5), kakav(5) Višnjev zavitek(2,4,5), tekoči navadni jogurt(5), banana Goveji golaž, polenta(2), rdeča pesa, sezonsko sadje Sadje, Kruh(2)
TOREK

10. 9. 2024

Koruzni kosmiči, mleko Ovseni kruh(2), rezina poli salame, sveže kumare, voda, hruška Piščančji zrezek po vrtnarsko, dušen riž, mešana solata, sezonsko sadje Sirova štručka(2,5), hruška
SREDA

11. 9. 2024

 

Pirin kruh(2), pašteta, rezine paprike, čaj Skutin žepek(2), bela kava(5), nektarina Sesekljana pečenka v naravni omaki, zelenjavni mix, pire krompir, zeljnata solata, sezonsko sadje Ajdova bombeta z orehi(2,3), jabolko
ČETRTEK

12. 9. 2024

 

Pirin kruh(2), zeliščni namaz(5), sveže kumare

 

Črn kruh(2), maslo(5), med, voda, jabolko Polžki s tunino omako(2), zelena solata, sezonsko sadje Kefir(5), kos kruh(2)
PETEK

13. 9. 2024

Žemlja(2), mleko Mlečni riž(2,5), lešnikov posip(3), sliva Italijanska enolončnica s telečjim mesom, sladica(2,4,5) Polnozrnatarborovničeva palčka(2), sadje
V naši kuhinji uporabljamo tudi tista živila, ki so za nekatere ljudi alergena, zato se lahko sledovi le teh nahajajo v vsaki jedi, ne samo tam, kjer smo jih dodali kot osnovno živilo. Zaradi možnih navzkrižnih kontaminacij kruh poleg glutena lahko vsebuje mleko, jajca, sojo oz. njihove derivate ter sezamovo seme.
1. Ribe in proizvodi iz njih 8. Mehkužci in proizvodi iz njih
2. Gluten 9. Arašidi in proizvodi iz njih
3. Oreški 10. Soja in proizvodi iz nje
4. Jajca in proizvodi iz njih 11. Gorčično seme in proizvodi iz njega
5. Mleko in mlečni proizvodi 12. Sezamovo seme in proizvodi iz njega
6. Lista zelena in proizvodi iz nje 13. Žveplov dioksid in sulfiti
7. Sojine beljakovine – soja in sojin lecitin   (možnost prisotnosti sledov v kupljenih surovinah) 14. Volčji bob in proizvodi iz njega

*Pridružujemo si pravico, da v primeru nepredvidljivih dogodkov spremenimo jedilnik brez predhodnega obvestila.         

Ekološko živilo je označeno z * (Označevanje ekoloških živil na jedilniku je v skladu s pogoji označevanja ekoloških živil Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano R Slovenije.)

Organizatorica šolske prehrane: Maja Uranič