JEDILNIK OSNOVNA ŠOLA
JEDILNIK – OSNOVNA ŠOLA
MAREC – 5. teden
DAN | ZAJTRK | MALICA | KOSILO | MALICA |
PONEDELJEK 27.3. 2023 |
Ajdov kruh z orehi(2), *rezina paprike, rezina piščančjih prsi, čaj z limono | Črna žemlja(2), rezina sira(5), *eko svež paradižnik, limonada, jabolko | Špinačna kremna juha, puranja pečenka v zelenjavni kremni omaki(5), pire krompir, zelena solata, sezonsko sadje | *navadni jogurt, ržena bombeta |
TOREK 28.3. 2023 |
Ovseni kruh(2), čokoladni namaz(9), mleko (5) | Ajdov kruh z orehi(2), domač tunin namaz(1,5), čaj, hruška | Goveja juha, piščanec z brokolijem in gobami, riž, zelena solata, sezonsko sadje | Vanilijev puding(5), banana |
SREDA 29.3. 2023
|
Sirova štručka, *češnjev paradižnik, čaj | Čokoladni navihanček(2), jabolko, mleko(5) | Korenčkova juha, pečen file lososa(1), krompirjeva solata, zelena solata s fižolom, sezonsko sadje | Marelični rogljiček(2), sadje |
ČETRTEK 30. 3. 2023
|
Koruzni kruh(2), mlečni namaz(5), mleko(5) | Prosena kaša na mleku(2), mleko(5), *banana | Zeljna juha, mesna lazanja(2), rdeča pesa, sezonsko sadje | Bela štručka(2), sadje |
PETEK 31. 3. 2023 |
Polnozrnati kruh(2), topljeni sir(5), *svež korenček, čaj | Črn kruh(2), maslo(5), marmelada, čaj, ananas | Enolončnica s telečjim mesom in zelenjavo, sladica(2,4,5), sezonsko sadje | Grisini(2), sadje |
V naši kuhinji uporabljamo tudi tista živila, ki so za nekatere ljudi alergena, zato se lahko sledovi le teh nahajajo v vsaki jedi, ne samo tam, kjer smo jih dodali kot osnovno živilo. Zaradi možnih navzkrižnih kontaminacij kruh poleg glutena lahko vsebuje mleko, jajca, sojo oz. njihove derivate ter sezamovo seme. | |
1. Ribe in proizvodi iz njih | 8. Mehkužci in proizvodi iz njih |
2. Gluten | 9. Arašidi in proizvodi iz njih |
3. Oreški | 10. Soja in proizvodi iz nje |
4. Jajca in proizvodi iz njih | 11. Gorčično seme in proizvodi iz njega |
5. Mleko in mlečni proizvodi | 12. Sezamovo seme in proizvodi iz njega |
6. Lista zelena in proizvodi iz nje | 13. Žveplov dioksid in sulfiti |
7. Sojine beljakovine – soja in sojin lecitin (možnost prisotnosti sledov v kupljenih surovinah) | 14. Volčji bob in proizvodi iz njega |
*Pridružujemo si pravico, da v primeru nepredvidljivih dogodkov spremenimo jedilnik brez predhodnega obvestila.
Ekološko živilo je označeno z * (Označevanje ekoloških živil na jedilniku je v skladu s pogoji označevanja ekoloških živil Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano R Slovenije.)
Organizatorica šolske prehrane: Maja Uranič
Hitre povezave
Kontakti
Hišna centrala: +386 15800 500
Sprejemna ambulanta zdravstvene enote: +386 15800 536
Tajništvo: +386 15800 532
Zbornica osnovne šole: +386 15800 552
Zbornica vrtca: +386 31 339 864
Zbornica srednje šole: +386 15800 537
Dom: 00386 1 58 00 514, +386 15800 543
Tajništvo direktorja: 00386 1 58 00 512
Telefaks: 00386 1 56 82 527
Elektronska pošta: info@zgnl.si
Osebna izkaznica
Polno ime: ZAVOD ZA GLUHE IN NAGLUŠNE LJUBLJANA
Kratko ime: ZGN Ljubljana
Naslov: Vojkova cesta 74, 1000 Ljubljana
Matična številka: 5695252000
Davčna številka: SI 57421838
Šifra proračunskega uporabnika: 68993
Številka transakcijskega računa: SI56011006030689950
BIC koda: BSLJSI2X
Banka: Banka Slovenije, Slovenska cesta 35, 1505 Ljubljana
Ustanovitveni akt ZGNL: Sklep Vlade RS št.: 01403-161/2008/5 in Sprememba Sklep Vlade RS št.: 01403-51/2010/4
Energetska izkaznica