JEDILNIK OSNOVNA ŠOLA
JEDILNIK – OSNOVNA ŠOLA
MAJ, 4. teden
DAN | ZAJTRK | MALICA | KOSILO | MALICA |
PONEDELJEK 23. 5. 2022 |
Črna žemlja(2), sirni namaz(5), sveža redkvica, čaj | Stoletni kruh(2), *bio maslo(5), med, čaj, jagode | Korenčkova juha(5), čevapčiči, džuveč riž, stročji fižol v solati, sezonsko sadje | *Bio sadni jogurt(5), kruh(2) |
TOREK 24. 5. 2022 |
Graham bombeta(2), rezina piščančjih prsi, sveža kumara, čaj | Čokoladni žepek(2,4,5), *bio mleko(5), hruška | Goveja juha z jušnimi kroglicami(2,4,5), kuhana govedina, špinača(2,5), pire krompir(5), zelena solata s paradižnikom, sezonsko sadje | Polnozrnata štručka(2), melona |
SREDA 25. 5. 2022
|
Črn kruh(2), kokošja pašteta, *eko paprika, čaj | Pirini kosmiči na *bio mleku(2,5), suho sadje, ringlo | Grahova juha(5), losos(1) na žaru, pečena polenta z mozzarelo(2,5) in češnjevimi paradižniki, zelena solata z motovilcem, sezonsko sadje | Orehov polžek(2,4,5), grozdje |
ČETRTEK 26. 5. 2022
|
Temna kraljeva štručka(2,4,5), čokoladno mleko(5) | Bela bombeta(2), cvetačni polpet s sirom (2,4,5,7,11,12), *eko paprika, lubenica | Špargljeva juha(5), tortilije s piščančjim mesom, zelenjavo in sirom(2,4,5), zelena solata z radičem in koruzo, sezonsko sadje | Makova štručka(2,5), jagode |
PETEK 27. 5. 2022 |
Koruzni kosmiči na mleku(2,5) | Pirin kruh(2), domač tunin namaz(1,5), sveže korenje, čaj, grozdje | Zelenjavna obara s telečjim mesom in ajdovimi žganci(2), kruh(2), sladica(2,4,5), sezonsko sadje | Črna žemlja(2), jabolko |
V naši kuhinji uporabljamo tudi tista živila, ki so za nekatere ljudi alergena, zato se lahko sledovi le teh nahajajo v vsaki jedi, ne samo tam, kjer smo jih dodali kot osnovno živilo. Zaradi možnih navzkrižnih kontaminacij kruh poleg glutena lahko vsebuje mleko, jajca, sojo oz. njihove derivate ter sezamovo seme. | |
1. Ribe in proizvodi iz njih | 8. Mehkužci in proizvodi iz njih |
2. Gluten | 9. Arašidi in proizvodi iz njih |
3. Oreški | 10. Soja in proizvodi iz nje |
4. Jajca in proizvodi iz njih | 11. Gorčično seme in proizvodi iz njega |
5. Mleko in mlečni proizvodi | 12. Sezamovo seme in proizvodi iz njega |
6. Lista zelena in proizvodi iz nje | 13. Žveplov dioksid in sulfiti |
7. Sojine beljakovine – soja in sojin lecitin (možnost prisotnosti sledov v kupljenih surovinah) | 14. Volčji bob in proizvodi iz njega |
*Pridružujemo si pravico, da v primeru nepredvidljivih dogodkov spremenimo jedilnik brez predhodnega obvestila.
Ekološko živilo je označeno z * (Označevanje ekoloških živil na jedilniku je v skladu s pogoji označevanja ekoloških živil Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano R Slovenije.)
Organizatorica šolske prehrane: Špela Osolnik
Hitre povezave
Kontakti
Hišna centrala: +386 15800 500
Sprejemna ambulanta zdravstvene enote: +386 15800 536
Tajništvo: +386 15800 532
Zbornica osnovne šole: +386 15800 552
Zbornica vrtca: +386 31 339 864
Zbornica srednje šole: +386 15800 537
Dom: 00386 1 58 00 514, +386 15800 543
Tajništvo direktorja: 00386 1 58 00 512
Telefaks: 00386 1 56 82 527
Elektronska pošta: info@zgnl.si
Osebna izkaznica
Polno ime: ZAVOD ZA GLUHE IN NAGLUŠNE LJUBLJANA
Kratko ime: ZGN Ljubljana
Naslov: Vojkova cesta 74, 1000 Ljubljana
Matična številka: 5695252000
Davčna številka: SI 57421838
Šifra proračunskega uporabnika: 68993
Številka transakcijskega računa: SI56011006030689950
BIC koda: BSLJSI2X
Banka: Banka Slovenije, Slovenska cesta 35, 1505 Ljubljana
Ustanovitveni akt ZGNL: Sklep Vlade RS št.: 01403-161/2008/5 in Sprememba Sklep Vlade RS št.: 01403-51/2010/4
Energetska izkaznica