JEDILNIK – SREDNJA ŠOLA

December, 2. teden

DAN MALICA KOSILO

PONEDELJEK

6.12.2021

Sirova štručka(2,5), kakav(5,7), pomaranča, miklavževo presenečenje(2,5) Porova juha s pšeničnim zdrobom(2,5), telečja pečenka v naravni omaki, pražen krompir, zeljna solata s fižolom, sezonsko sadje

TOREK

7.12.2021

Bela bombeta(2), mortadela, sir(5), *eko paradižnik, čaj, grozdje Zelenjavna juha z ohrovtom, puranji frikase, riž z grahom(2), rdeča pesa v solati, sezonsko sadje

SREDA

8.12.2021

 

Višnjev zavitek s skuto(2,4,5), navadni jogurt(5), *eko banana Goveja juha z jušnimi rezanci(2,4), gratinirani rezanci z zelenjavo in sirom(2,4,5), zelena solata s koruzo, sezonsko sadje

ČETRTEK

9.12.2021

 

Pizza margerita(2,4,5), jabolko, čaj Prežganka(2,4), file postrvi na ajdovi kaši z jurčki(1,2), zelena solata s paradižnikom, sezonsko sadje

PETEK

10.12.2021

Bela bombeta(2), pečen mesni sir, ajvar, solatni list, sok, mandarina Segedin golaž, kruh(2), sladica(2,4,5), sezonsko sadje
V naši kuhinji uporabljamo tudi tista živila, ki so za nekatere ljudi alergena, zato se lahko sledovi le teh nahajajo v vsaki jedi, ne samo tam, kjer smo jih dodali kot osnovno živilo. Zaradi možnih navzkrižnih kontaminacij kruh poleg glutena lahko vsebuje mleko, jajca, sojo oz. njihove derivate ter sezamovo seme.
1. Ribe in proizvodi iz njih 8. Mehkužci in proizvodi iz njih
2. Gluten 9. Arašidi in proizvodi iz njih
3. Oreški 10. Soja in proizvodi iz nje
4. Jajca in proizvodi iz njih 11. Gorčično seme in proizvodi iz njega
5. Mleko in mlečni proizvodi 12. Sezamovo seme in proizvodi iz njega
6. Lista zelena in proizvodi iz nje 13. Žveplov dioksid in sulfiti
7. Sojine beljakovine – soja in sojin lecitin   (možnost prisotnosti sledov v kupljenih surovinah) 14. Volčji bob in proizvodi iz njega

*Pridružujemo si pravico, da v primeru nepredvidljivih dogodkov spremenimo jedilnik brez predhodnega obvestila.         

Ekološko živilo je označeno z * (Označevanje ekoloških živil na jedilniku je v skladu s pogoji označevanja ekoloških živil Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano R Slovenije.)

Organizatorica šolske prehrane: Špela Osolnik