JEDILNIK – SREDNJA ŠOLA

MAJ, 4. teden

DAN MALICA KOSILO

PONEDELJEK

23. 5. 2022

Bela bombeta(2), pečena piščančja prsa na žaru, ajvar, *eko paradižnik, jagode  Korenčkova juha(5), čevapčiči, džuveč riž, stročji fižol v solati, sezonsko sadje

TOREK

24. 5. 2022

Čokoladni žepek(2,4,5), sadna žitna ploščica(2,5), *bio mleko(5), hruška Goveja juha z jušnimi kroglicami(2,4,5), kuhana govedina, špinača(2,5), pire krompir(5), zelena solata s paradižnikom, sezonsko sadje

SREDA

25. 5. 2022

 

Pica burek(2,4,5), *bio navadni jogurt(5), ringlo Grahova juha(5), losos(1) na žaru, pečena polenta z mozzarelo(2,5) in češnjevimi paradižniki, zelena solata z motovilcem, sezonsko sadje

ČETRTEK

26. 5. 2022

 

Bela bombeta(2), cvetačni polpet s sirom (2,4,5,7,11,12), *eko paprika, lubenica Špargljeva juha(5), tortilije s piščančjim mesom, zelenjavo in sirom(2,4,5), zelena solata z radičem in koruzo, sezonsko sadje 

PETEK

27. 5. 2022

Sirova štručka(2,5), prešana slanina, kisle kumarice, grozdje  Zelenjavna obara s telečjim mesom in ajdovimi žganci(2), kruh(2), sladica(2,4,5), sezonsko sadje
V naši kuhinji uporabljamo tudi tista živila, ki so za nekatere ljudi alergena, zato se lahko sledovi le teh nahajajo v vsaki jedi, ne samo tam, kjer smo jih dodali kot osnovno živilo. Zaradi možnih navzkrižnih kontaminacij kruh poleg glutena lahko vsebuje mleko, jajca, sojo oz. njihove derivate ter sezamovo seme.
1. Ribe in proizvodi iz njih 8. Mehkužci in proizvodi iz njih
2. Gluten 9. Arašidi in proizvodi iz njih
3. Oreški 10. Soja in proizvodi iz nje
4. Jajca in proizvodi iz njih 11. Gorčično seme in proizvodi iz njega
5. Mleko in mlečni proizvodi 12. Sezamovo seme in proizvodi iz njega
6. Lista zelena in proizvodi iz nje 13. Žveplov dioksid in sulfiti
7. Sojine beljakovine – soja in sojin lecitin   (možnost prisotnosti sledov v kupljenih surovinah) 14. Volčji bob in proizvodi iz njega

*Pridružujemo si pravico, da v primeru nepredvidljivih dogodkov spremenimo jedilnik brez predhodnega obvestila.         

Ekološko živilo je označeno z * (Označevanje ekoloških živil na jedilniku je v skladu s pogoji označevanja ekoloških živil Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano R Slovenije.)

Organizatorica šolske prehrane: Špela Osolnik