JEDILNIK – JANUAR 2021 – 3.TEDEN

DAN MALICA KOSILO

PONEDELJEK

18.1.2021

Ocvrt file osliča(2,4), ržena bombeta(2), majoneza(4), list solate, čaj, hruška Kremna brokolijeva juha(5), piščančji zrezek v smetanovi omaki z gobicami(2,5), polnozrnat kuskus z grahom in korenjem, rdeča pesa v solati, sezonsko sadje

TOREK

19.1.2021

Lepinja(2), mesni sir, rezina paradižnika, sok, mandarina Goveja juha s krpicami(2,4), mesni polpeti(2,4,5), džuveč riž, zelena solata s paradižnikom, sezonsko sadje

SREDA

20.1.2021

 

 

Štručka šunka sir (2,5), sok, jabolko

 

Gobova juha s kislo smetano(5), tortilije(2) s koščki piščančjega mesa, mešane zelenjave in sirom(5), zeljna solata s fižolom, sezonsko sadje

ČETRTEK

21.1.2021

 

Pirina bombeta(2), piščančja prsa, rezina sira(5), rezina paradižnika in paprike, pomarančni sok, banana Kremna cvetačna juha(5), testenine s tunino omako s pelati in koruzo(1,2,4), riban sir(5), zelena solata z radičem, sezonsko sadje

PETEK

22.1.2021

Mesni burek(2,4,5), navadni jogurt(5), melona Telečja obara, ajdovi žganci(2), sladica (2,4,5), sezonsko sadje
V naši kuhinji uporabljamo tudi tista živila, ki so za nekatere ljudi alergena, zato se lahko sledovi le teh nahajajo v vsaki jedi, ne samo tam, kjer smo jih dodali kot osnovno živilo. Zaradi možnih navzkrižnih kontaminacij kruh poleg glutena lahko vsebuje mleko, jajca, sojo oz. njihove derivate ter sezamovo seme.
1. Ribe in proizvodi iz njih 8. Mehkužci in proizvodi iz njih
2. Gluten 9. Arašidi in proizvodi iz njih
3. Oreški 10. Soja in proizvodi iz nje
4. Jajca in proizvodi iz njih 11. Gorčično seme in proizvodi iz njega
5. Mleko in mlečni proizvodi 12. Sezamovo seme in proizvodi iz njega
6. Lista zelena in proizvodi iz nje 13. Žveplov dioksid in sulfiti
7. Sojine beljakovine – soja in sojin lecitin   (možnost prisotnosti sledov v kupljenih surovinah) 14. Volčji bob in proizvodi iz njega

*Pridružujemo si pravico, da v primeru nepredvidljivih dogodkov spremenimo jedilnik brez predhodnega obvestila.         

Ekološko živilo je označeno z * (Označevanje ekoloških živil na jedilniku je v skladu s pogoji označevanja ekoloških živil Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano R Slovenije.)

Organizatorica šolske prehrane: Špela Osolnik